Kávéakadémia

Home barista tematika

Home Barista, avagy otthoni kávékészítési technológia továbbképzés:

Ezt a képzésünket/továbbképzésünket azoknak ajánljuk, akik minőségi és finom kávét szeretnének fogyasztani otthonunkban!
Ami mindenképp kell hozzá: 
  • elszántság, 
  • nyitottság, és 
  • az otthon használt kávékészítő eszköz. 
Az óra alkalmával felmérjük kávékészítő eszközöd állapotát, megtanítjuk miként, milyen alapanyagból készíts otthon szakszerűen, finom és jó kávét. 
Természetesen a Kávé Akadémián lévő eszközöket is ki lehet próbálni, így biztos a siker és az eredmény: a finom kávé otthon.

A továbbképzés minimum 4, maximum 5 fő jelentkezésével indul!
Aktuális tanfolyamaink és jelentkezés: ITT!

 

Videó


Ki is az a Barista? Mit csinál a Barista? Mi pontosan a Barista munkája?

Barista-nak nevezzük azokat a bárban dolgozó szakembereket, akik a kávékészítés professzionális szakértői.

A barista hivatás, más formában ugyan, de már több mint száz éve is létezett hazánkban. Abban az időben, amikor Budapestet, mint a kávéházak városát emlegették, ismert volt a kávéspincér szakma, amelynek kitanulásához hosszú, gyakorlattal eltöltött évek kellettek. Ma, a nemzetközi trendeket is figyelve, joggal mondhatjuk, hogy a barista munkakör hamarosan megkerülhetetlen része lesz a vendéglátó szervezeteknek.